Bosan Dengan Posisi-Posisi Seksual Yang Sama Setiap Kali Berasmara?

"Ketahui bagaimana untuk membahagiakan pasangan anda dengan 102 posisi seks unik dari 4 Kitab Ilmu Asmara Silam yang dijamin akan membuatkan si dia mengeliat kesedapan dengan nikmat yang belum pernah dialaminya sebelum ini !!"

Jika anda ingin membebaskan diri anda dari belenggu kebosanan ketika berasmara dan memberikan pengalaman baru yang hebat kepada hubungan seksual anda, teruskan membaca kerana ini adalah satu-satunya ilmu yang anda perlukan untuk membahagiakan pasangan anda ketika berasmara.....
Rabu, 2 Jun 2010

Ubat Kuat Dalam Jus Oren

KAJANG: Jika sebelum ini majun tradisional dan serbuk kopi campuran kerap menjadi ‘alat’ untuk memasarkan produk mengandungi kimia perangsang seks, kini sindiket yang mengedarkan bahan haram itu menukar taktik dengan mencampurkannya dalam jus oren.

Taktik terbaru itu dibongkar pegawai penguat kuasa farmasi Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dalam serbuan di sebuah kilang di Seri Kembangan di sini, semalam.

Serbuan dibuat selepas KKM menemui serbuk kimia analog berbahaya jenis thiosildenafil dihasilkan melalui proses ubah suai kandungan kimia sildenafil yang didapati dua hingga lima kali lebih berbahaya berbanding bahan asal dan dikesan mampu mengancam nyawa pengguna.

Dalam serbuan diketuai Timbalan Pengarah Penguat Kuasa Farmasi KKM, Wan Hamid Wan Ibrahim menyasar beberapa syarikat dan ejen yang dikesan memasarkan jus oren berkenaan dengan harga kira-kira RM30 sekotak kepada orang ramai.

Wan Hamid berkata, serbuan dilakukan selepas pihaknya menerima aduan berhubung kandungan jus oren berkenaan yang didakwa mampu meningkatkan daya tahan seks.

Menurutnya, berikutan itu, pihaknya mendapatkan sampel produk berkenaan sebelum dihantar ke Jabatan Kimia, Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi untuk pemeriksaan lanjut.

“Hasil ujian dilakukan, Jabatan Kimia mengesahkan minuman jus oren itu mengandungi kimia berbahaya yang disahkan sebagai kimia analog thiosildenafil.

“Kimia ini biasanya sukar dikesan berikutan ia hasil ubah suai bahan kimia asal sildenafil supaya ia tidak mudah dikesan melalui ujian makmal. Bagaimanapun, kimia analog ini jauh lebih berbahaya dan mampu meragut nyawa pengguna sekiranya diambil dengan kerap,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Menurutnya, berdasarkan maklumat dan pengesahan diterima daripada Jabatan Kimia, pihaknya melakukan serbuan di ibu pejabat syarikat terbabit di Kajang kira-kira jam 11.30 pagi semalam.

“Ketika serbuan dilakukan pemilik syarikat terbabit yang juga seorang wanita berusia 30-an turut berada dalam premis. Hasil pemeriksaan, lebih 50 kotak jus oren mengandungi kimia terlarang itu ditemui dan dirampas.

“Namun ketika soal siasat, pemilik syarikat mendakwa tidak tahu menahu berhubung kewujudan kimia analog terbabit dalam produk dipasarkan. Dia mendakwa produk terbabit diperkenalkan seorang ejen yang membekalkan produk terbabit sejak beberapa bulan lalu,” katanya.

Menurutnya, pemilik syarikat terbabit mendakwa, produk berkenaan yang dihasilkan sebuah kilang di Sri Kembangan, turut disertakan laporan ujian makmal sebuah universiti terkemuka di selatan tanah air yang mendakwa ia selamat dan tidak mengandungi kimia berbahaya.

“Bukti terbabit dijadikan modal sindiket misteri itu untuk mengedar serbuk oren yang mengandungi kimia berkenaan menerusi syarikat milik Bumiputera berkenaan. Dalam kes ini, pemilik syarikat mungkin menjadi mangsa muslihat syarikat pembekal misteri yang dianggap sebagai ‘syarikat hantu’ tanpa alamat tetap.

“Berdasarkan siasatan, pembekal cuba menipu orang ramai dengan mendakwa minuman jus oren terbabit dicampur enam herba terpilih antaranya ginkgo biloba, serenoa, ginseng dan epimedium yang semuanya didakwa boleh mempertingkatkan keinginan seks dan menyembuhkan kemandulan,” katanya.

Namun menurutnya, semua enam herba yang dinyatakan pada iklan produk terbabit satu penipuan apabila ia hanya campuran serbuk pati oren dan kimia analog thiosildenafil.

“Berikutan itu, KKM terpaksa merampas semua produk minuman pati oren dan herba terbabit kerana dibimbangi boleh meracuni orang ramai. Ubat yang mengandungi kimia sildenafil hanya boleh dibekalkan doktor atau diperoleh dengan preksripsi doktor.

“Penggunaan produk makanan mengandungi kimia sildenafil tanpa pengawasan doktor boleh menyebabkan kesan sampingan seperti tekanan darah rendah dan kesan kardiovaskular lain,” katanya.

Beliau berkata, pemilikan bahan larangan itu untuk jualan adalah melanggar Peraturan-Peraturan Kawalan Dadah dan Kosmetik 1984 dan jika sabit kesalahan boleh didenda sehingga RM25,000 atau penjara sehingga tiga tahun atau kedua-duanya untuk kesalahan pertama.

“Bagi syarikat, ia boleh didenda sehingga RM50,000 untuk kesalahan pertama dan sehingga RM100,000 untuk kesalahan berikutnya,” katanya.

Oleh :
Mohd Jamilul Anbia Md Denin
Harian Metro

Dari Admin Jushebat.com : Jus Oren berkenaan tiada kena mengena dengan Tricajus dan syarikat Health & Health Marketing. Tricajus tidak mengandungi bahan terlarang dan telah berada di pasaran lebih dari 3 tahun tanpa sebarang masalah. Kesihatan anda bersama Tricajus mendapat perlindungan insuran RM1 juta dari Hong Leong.

RSS feed | Trackback URI

4 Comments »

Comment by azhan
2010-04-02 09:28:49

kenapa ada pihak sebegini.
adakah ini untuk mengelirukan setiap penguna

Comment by Admin
2010-04-02 10:13:58

Beginilah resam dunia, ada yang menggunakan jalan mudah untuk cepat kaya tanpa memikirkan kesan buruk pada orang lain. Bisnes cara ni biasanya tak dapat bertahan lama.

Comment by mamat
2010-04-03 05:31:53

jus trica memamg hebatlah dah cuba 2 paket memmang berkesan…sebungkus berkesan sampai 2 hari…hubungan pun boleh tahan lama…cuma sayang a harga mahal sikit he3…if sekotak rm80 ka atau sebungkus rm5 pun ok dah.memang akan laris a di pasaran.

Comment by Admin
2010-04-03 06:46:41

Jika nak jimat tuan boleh daftar sebagai ahli. Harga ahli:
1 paket = RM6.11
1 kotak = RM91.67
Jika nak makan free pun boleh. Saya sekeluarga memang makan free. Caranya rekomen peluang ni kepada orang ramai, seterusnya dapat income dan boleh cover duit untuk makan free, malah boleh dapat income 5 angka jika berusaha dengan gigih. Tuan boleh daftar di http://jushebat.com

1 ulasan:

power gila berkata...

Salam tuan, minta war-warkan...

Flyer Tricajus: Kepada agen-agen Kanzzs yang ingin membeli flyer Tricajus untuk tujuan promosi bolehlah mendapatkannya dengan menghantar pesanan kealamat email sma_h@ymail.com.

Lawat link dibawah untuk tempahan

http://best1of4.wordpress.com/flyer-tricajus/